Gastronomia

Sycący posiłek to podstawa!

Słowa kluczowe: catering, gastronomia, restauracja

(...) towarzyszyć nam od pierwszych lat życia. I co ważne, nie bagatelizujmy roli warzyw i owoców w codziennej diecie. Żaden suplement diety bowiem nie zaspokoi dziennego zapotrzebowania na porcję naturalnych witamin. Nie jest jednak tak, że pozostałe posiłki mają być bagatelizowane. Obiad jest równie ważny co kolacja i pierwszy posiłek po przebudzeniu. Tanie obiady to teraz najczęściej poszukiwane miejsca nie tylko wśród ludzi młodych, studentów, ale i ludzi w średnim wieku czy starszych. Ogromną popularnością cieszą się bary mleczne, oferujące szeroki wybór dań, najczęściej sporządzonych na wzór posiłków domowych. Do tego ceny posiłków nie są wygórowane - idealnie (...)

Opublikowany przez Andrzej Krajewski | 2014/12/10

Ułatw sobie organizację imprezy

Słowa kluczowe: gastronomia, jedzenie, żywienie

(...) W tym roku rodzice nasi obchodzą 50-lecie ślubu. Wymarzyli sobie imprezę w plenerze na około 100 osób. Musimy zająć się organizacją tego przyjęcia, gdyż ma się ono odbyć za miesiąc. W tym celu umówiliśmy się ze specjalistą od organizacji takich przyjęć. Pomoże nam ustalić menu i koszt całego przedsięwzięcia. Dobrze, spotkanie ze specjalistą od organizacji mamy załatwione i ustalony plan działań. Wypożyczalnia gastronomiczna udostępni nam przyrządy do grilla i osobę do obsługi, która przez (...)

Opublikowany przez Karolina Mikołowicz | 2014/12/03

Arabika i reszta

Słowa kluczowe: catering, gastronomia, żywienie

(...) specyfiki klimatu i gleby plantacji, z których pochodzą ziarna. Uznawana za najstarszą i najbardziej szlachetną kawa arabica najczęściej uprawiana jest w Brazylii, na Jawie oraz Sumatrze. Tanią, odznaczającą się wyraźnie kwaskowatym posmakiem robustę hoduje się głównie w Wietnamie i Ugandzie. Z kolei praktycznie niedostępna w Polsce liberika wywodzi się z krajów Afryki Zachodniej (Liberia, Wybrzeże Kości Słoniowej i inne).Prosto z młynkaRzecz jasna najlepiej smakuje kawa świeżo palona. Nie każdy jednak ma możliwość kupowania jej bezpośrednio w palarni. W tej sytuacji kawoszom pozostają produkty pakowane, które bez (...)

Opublikowany przez Elżbieta Woźnicka | 2014/08/07

Tryskająca czekolada

Słowa kluczowe: gastronomia, jedzenie, restauracja, słodycze

(...) Wynajem fontanny z czekolady we Wrocławiu to usługa polegająca na ustawieniu specjalnego urządzenia w wybranym miejscu podgrzewającego jak również lejącego płynną czekoladę. Po załączeniu mechanizmu fontanna czekolady przelewa się z góry na dół. W czasie pracy fontanny goście imprezy mogą podchodzić a także nabijać na wykałaczki pianki, winogrona, banany, rurki, ananasa, wafelki, truskawki, (...)

Opublikowany przez Andrzej Krajewski | 2013/04/25