You are here:  / Restauracja Patio / restauracja francuska warszawa centrum

restauracja francuska warszawa centrum

restauracja francuska warszawa centrum
1 vote, 10.00 avg. rating (85% score)

kulinaria (22)Składniki:

1. 3 szklanki mąki pszennej
2. 1 kostka margaryny
3. 1 szklanka cukru
4. 2 łyżeczki proszku do pieczenia
5. Cukier waniliowy
6. 3 żółtka
7. 4 łyżki kakao

Masa serowa:

8. 1 kilogram sera twarogowego mielonego
9. 7 białek
10. 4 żółtka
11. 1 opakowanie budyniu śmietankowego
12. Aromat waniliowy
13. 10 dag żurawiny
14. 1 szklanka cukru

Wykonanie:

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać miękką margarynę cukier, żółtka, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i kakao i najpierw produkty posiekać nożem, a potem zgnieść i wyrobić gładkie ciasto. Ciasto podzielić na dwie części (2/3 i 1/3), owinąć w folię i wstawić do lodówki na jedną godzinę.
Przygotować masę serową: masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka i gdy masa będzie już puszysta, dalej ucierając dodawać porcjami twaróg. Wsypać budyń i żurawinę wymieszaną z niewielką ilością mąki i skropioną aromatem. Masę serowa dokładnie wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę, dodać do sera i delikatnie wymieszać.
Blachę do pieczenia wylepić większą częścią ciasta podpiec 15 minut, a następnie na ciasto wyłożyć masę serową i resztę ciasta zetrzeć wprost na ser na tarce z dużymi oczkami. Piec godzinę w 180 stopniach Celsjusza.

Podobne wpisy tematyczne online: